skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Analyse van experimenten en quasi-experimenten (deel I)

Doel

Na afloop zullen de cursisten in staat zijn om analyses van vrij complexe experimentele of quasi-experimentele designs te doen. Er bestaat ook een mogelijkheid om data uit uw eigen praktijkomgeving op te sturen.

Inhoud

Introduction SPSS
Overview of Designs and Analyses
T-tests
1-way ANOVA
2-way ANOVA
Repeated Measures ANOVA
Multiple regression analysis
ANCOVA and Multivariate ANOVA
Multivariate Repeated Measures ANOVA
Non-parametric tests
Contrasts and Post-hoc tests

Eventueel kunnen de cursisten een combinatie van onderdelen volgen. De cursusopzet bestaat uit theorie afgewisseld met praktijk.

Doelgroep

Onderzoekers die eerder niet of nauwelijks statistiek gehad hebben, en toch tamelijk ingewikkelde onderzoeksdesigns willen gaan analyseren. De nadruk ligt op vergelijkend, experimenteel en quasi-experimenteel onderzoek

Vereiste voorkennis

Kennis van SPSS is een pre maar niet noodzakelijk. Er wordt aan het begin van de cursus aandacht besteed aan datamanipulatie met SPSS. Er wordt verondersteld dat elke cursist de volgende begrippen kent: gemiddelde, standaarddeviatie, correlatie, normaalverdeling.

Lestijden

De lestijden zijn van 9:15 tot 16:00, met uitloop tot uiterlijk 16:15.

Studiebelasting

Per week kun je rekenen op 8 uur studielast, op de cursusdag zelf. Daarnaast ben je in je vrije tijd per week nog 2-4 uur bezig met de voorbereiding en verwerking van de cursusdag. Dit is afhankelijk van de intensiviteit van de lesstof en jouw eigen opleidingsachtergrond.

Docent

Dr. Jules L. Ellis is cum laude gepromoveerd op een onderwerp in de psychometrie. Sindsdien werkt hij als universitair docent en coördinator Statistiek en Methoden bij de opleiding Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. In zijn loopbaan heeft Dr. Ellis zich toegelegd op het geven van statistische adviezen in toegepast onderzoek, zowel binnen als buiten de universiteit. Dr. Ellis heeft tal van wetenschappelijke publicaties op zijn naam, waaronder een 4-tal statistiekboeken. Deze worden gebruikt in het universitaire statistiekonderwijs

In-company training

De cursus analyse van experimenten en quasi-experimenten kan tevens als in-company training (op een locatie van uw keuze) worden gegeven. In overleg wordt het aantal deelnemers van uw organisatie bepaald en past Tridata de cursus aan uw specifieke wensen aan. Neemt u voor een maatwerkofferte contact op met Tridata.

Cursusdata

Bij voldoende aanmeldingen worden de data voor deze cursus gepland.

Kosten en inschrijving

De kosten bedragen €2700. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie/thee en lunch. De cursus gaat door bij minimaal vier cursisten per dag. Indien het minimaal benodigde aantal cursisten niet wordt behaald, kan de cursus voor een in overleg nader te bepalen meerprijs per dag voor een kleiner aantal cursisten worden gegeven.

Cursuslocatie

Europlaan 400 | 3526KS Utrecht

Back To Top