skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Cursus Structural Equations Modelling

Doel

De cursus Structural Equations Modelling (SEM) traint de deelnemers om zelfstandig een structureel vergelijkingsmodel op te stellen, en om dit model vervolgens te draaien met het statistische softwarepakket AMOS.

Inhoud

– De theorie en toepassing (met behulp van het statistische softwarepakket SPSS) van lineaire regressie analyse (1 dagdeel)
– De theorie en toepassing (met behulp van het statistische softwarepakket SPSS) van factoranalyse (1 dagdeel)
– De theorie van structurele vergelijkingsmodellen (SEM) (1 dagdeel)
– De toepassing van structurele vergelijkingsmodellen (SEM) met behulp van het statistische softwarepakket AMOS (1 dagdeel)

Doelgroep

Onderzoekers die voor hun eigen onderzoek een structurele vergelijkingsmodel (SEM) moeten opstellen en dit model vervolgens moeten draaien met behulp van empirische data.

Cursusdata

De exacte data worden nog nader bekendgemaakt.

Lestijden

De lestijden zijn van 9:15 tot 16:00, met uitloop tot uiterlijk 16:15.

Studiebelasting

Per week kun je rekenen op 8 uur studielast, op de cursusdag zelf. Daarnaast ben je in je vrije tijd per week nog 2-4 uur bezig met de voorbereiding en verwerking van de cursusdag. Dit is afhankelijk van de intensiviteit van de lesstof en jouw eigen opleidingsachtergrond.

Kosten en inschrijving

De kosten van de 2-daagse cursus bedragen €1350. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie/thee en lunch. De cursus gaat door bij minimaal 6 cursisten per dag. Indien het minimaal benodigde aantal cursisten niet wordt behaald, kan de cursus voor een in overleg nader te bepalen meerprijs per dag voor een kleiner aantal cursisten worden gegeven.

Cursuslocatie

Europalaan 400, Utrecht.

In-company training

Deze cursus kan ook in-company worden gegeven. In overleg past Tridata de cursus aan uw wensen aan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Docent

Prof. Dr. Kees van Montfort promoveerde in 1989 aan de Rijksuniversiteit Leiden (afdeling Methoden en Technieken van Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek) op het onderwerp “Estimating in structural equations models with non-normal distributed variables”. Hij is hoogleraar Biostatistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Kwantitatieve Bedrijfskundige Onderzoekstechnieken aan Nyenrode Business University. Aan Tridata is hij verbonden als freelance docent.

Back To Top