skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Multilevel data-analyse

Inhoud

In deze 3-daagse cursus Multilevel data-analyse worden de basis principes van multilevel analyse besproken. De nadruk tijdens deze cursus ligt niet zo zeer op de wiskundige aspecten van multilevel analyse, maar veel meer op de interpretatie van de resultaten van multilevel analyse. De cursus bestaat uit colleges (in de morgen) en een aantal computerpractica (in de middag) waarin het statistische programma MLwiN wordt gebruikt. Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basis principes van multilevel analyse
  • Achtergrond van multilevel analyse
  • Voorbeeld van een multilevel analyse met een twee-level structuur
  • Voorbeeld van een multilevel analyse met een drie-level structuur
  • Wat is de meerwaarde van multilevel analyse
  • Multilevel analyse met dichotome uitkomsten
  • Multilevel analysis met ‘count’ uitkomsten
  • Het gebruik van multilevel analyse in longitudinal onderzoek
  • Sample size berekeningen in multilevel studies
  • Software

Docent

Prof. dr. Twisk promoveerde in 1995 aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) met een proefschrift gebaseerd op data van ‘The Amsterdam Growth and Health Longitudinal Study’. Na zijn promotie is prof. dr. Twisk actief geweest bij The Institute for Research in Extramural Medicine (EMGO-instituut) waar hij leiding heeft gegeven aan een aantal projecten en postdoctorale cursussen heeft gegeven en gecoördineerd. Gedurende deze periode heeft prof. dr. Twisk zich gespecialiseerd in de methodologie van longitudinale data-analyse en multilevel analyse en schreef twee boeken over dit onderwerp; beide boeken zijn uitgegeven door Cambridge University Press. In 2000 verhuisde prof. dr. Twisk naar de afdeling klinische epidemiologie en biostatistiek van het VU medisch centrum. In 2005 werd hij hoofd van de vakgroep Methodologie en toegepaste biostatistiek aan het Instituut voor Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. dr. Twisk is ook hoofd van het expertisecentrum voor longitudinale data-analyse; een interfacultair centrum van het Instituut voor Gezondheidswetenschappen en het VU medisch centrum.

Datum

Alleen in-company

Kosten

De kosten van de cursus bedragen €2700. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie/thee en lunch.

Cursuslocatie

Europalaan 400, Utrecht

Lestijden

De lestijden zijn van 9:15 tot 16:00, met uitloop tot uiterlijk 16:15.

Studiebelasting

Per week kun je rekenen op 8 uur studielast, op de cursusdag zelf. Daarnaast ben je in je vrije tijd per week nog 2-4 uur bezig met de voorbereiding en verwerking van de cursusdag. Dit is afhankelijk van de intensiviteit van de lesstof en jouw eigen opleidingsachtergrond.

Back To Top