skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Cursus Toegepaste Biostatistiek (3 dagen)

Inhoud

In deze 3-daagse cursus worden de basis principes van statistische analyses uitgelegd. De nadruk van de cursus ligt in het goed kunnen interpreteren van de resultaten van statistische analyses en in het maken van de juiste keuzes bij het statistisch analyseren van onderzoeksgegevens. In de ochtend worden er colleges gegeven. terwijl de middag gevuld is met computerpractica. Tijdens deze practica zal gewerkt worden met het statistische programma SPSS. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De analyse van continue uitkomstvariabelen: lineaire regressie-analyse
  • De analyse van dichotome uitkomstvariabelen: logistische regressie-analyse
  • De analyse van survival data: Kaplan-Meier curves en Cox regressie-analyse
  • Multiple regressie-analyse: predictie en associatiemodellen
  • Statistische valkuilen in multiple regressie-analyse
  • Sample size berekeningen

Docent

Prof. dr. Twisk promoveerde in 1995 aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) met een proefschrift gebaseerd op data van ‘˜The Amsterdam Growth and Health Longitudinal Study’. Na zijn promotie is prof. dr. Twisk actief geweest bij The Institute for Research in Extramural Medicine (EMGO-instituut) waar hij leiding heeft gegeven aan een aantal projecten en postdoctorale cursussen heeft gegeven en gecoördineerd. Gedurende deze periode heeft prof. dr. Twisk zich gespecialiseerd in de methodologie van longitudinale data-analyse en multilevel analyse en schreef twee boeken over dit onderwerp; beide boeken zijn uitgegeven door Cambridge University Press. In 2000 verhuisde prof. dr. Twisk naar de afdeling klinische epidemiologie en biostatistiek van het VU medisch centrum. In 2005 werd hij hoofd van de vakgroep Methodologie en toegepaste biostatistiek aan het Instituut voor Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. dr. Twisk is ook hoofd van het expertisecentrum voor longitudinale data-analyse; een interfacultair centrum van het Instituut voor Gezondheidswetenschappen en het VU medisch centrum.

Cursusdata

De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen van start. De cursus gaat door bij minimaal vier cursisten per dag. Indien het minimaal benodigde aantal cursisten niet wordt behaald, kan de cursus voor een in overleg nader te bepalen meerprijs per dag voor een kleiner aantal cursisten worden gegeven.

Lestijden

De lestijden zijn van 9:15 tot 16:00, met uitloop tot uiterlijk 16:15.

Studiebelasting

Per week kun je rekenen op 8 uur studielast, op de cursusdag zelf. Daarnaast ben je in je vrije tijd per week nog 2-4 uur bezig met de voorbereiding en verwerking van de cursusdag. Dit is afhankelijk van de intensiviteit van de lesstof en jouw eigen opleidingsachtergrond.

Kosten

De kosten van de 3-daagse cursus bedragen €1975. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie/thee en lunch.

In-company training

De cursus Toegepaste Biostatistiek kan tevens in-huis (bij uw organisatie) worden gegeven. In overleg past Tridata de cursus aan de wensen van de cursisten. Neem voor meer informatie contact op met Tridata.

Cursuslocatie

Europalaan 400, Utrecht

Back To Top