skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Wat houdt een online training precies in?

Een online training is een training die live wordt gegeven in een digitale omgeving. Je kunt deze trainingen dus op afstand volgen. In de digitale classroom zie je de trainer en de andere deelnemers, met wie je tijdens de training ook kunt communiceren. Wij gebruiken hier verschillende videoconferencing apps voor.

Hoe werkt afstandsleren?

De videoconferencing app biedt ondersteuning voor schermdelen, chatten, praten en meer. De videoconferencing wordt veelal gebruikt door bedrijven en scholen om vergaderingen, webinars en lessen op afstand aan te bieden. De voordelen van videoconferencing zijn legio:

  • Cursisten hoeven geen account te hebben of software te downloaden om deel te nemen aan de online cursus. De docent/host deelt vooraf een link waar de deelnemer op het afgesproken tijdstip op kan klikken, om deel te nemen aan de cursus.
  • Schermdeling, online chatten met de docent en de mede-cursisten en het discussiëren en oefenen in zogenoemde virtuele “breakout rooms”, zijn drie in het oog springende functionaliteiten.
  • Met de ‘breakout room’-functie binnen Zoom kan de docent afzonderlijke sessies inrichten met individuele cursisten of subgroepjes, om desgewenst persoonlijke begeleiding te bieden.

 Opbouw van de lessen

Omdat onze opleidingen en cursussen modulair zijn opgebouwd, kunnen we de lesstof in behapbare blokken van maximaal drie uur aanbieden. De individuele en groepsopdrachten worden tijdens de online in de virtuele breakout rooms gemaakt en vervolgens  besproken tijdens de plenaire digitale sessie.

Planning en frequentie

De planning kan er als volgt uitzien:

Online onderwijs vergt meer inspanning dan face-to-face onderwijs en daarom zijn de online lessen opgeknipt in een ochtendsessie van 09:00 uur tot 12:00 uur en een middagsessie van 13:00 uur tot 16:00 uur. De docenten lassen regelmatig korte pauzes in

De online sessies worden in principe wekelijks op een vaste dag van de week georganiseerd. In overleg met de cursisten en de docent kan er worden gekozen voor een andere datum of een ander tijdstip.

Heb je vragen? Stel ze gerust via contact

Back To Top