skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Deep Learning en Artificial Intelligence | blended opleiding

Inleiding

De opleiding Deep Learning (DL) en Artificial Intelligence (AI) of Kunstmatige Intelligentie|gebruikt de online Deep Learning Specialization van Coursera, verzorgd door drie topdocenten van Stanford University, en combineert dit met contactonderwijs (face-to-face) verzorgd door Tridata-docenten. Je doorloopt in 12 weken de video’s en werkt de oefeningen uit via het online platform Coursera. Ook kom je een avond per week samen met je medecursisten om het online opleidingsmateriaal met de docent door te nemen. De opleiding is gebaseerd op de open source programmeertaal Python.

Wat is blended learning?

Blended learning is een mix van verschillende manieren van leren en is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Deze leervorm wordt ook wel hybrid learning genoemd.

Onderzoek wijst aan dat blended learning een effectieve manier van lesgeven is, zie bijvoorbeeld het paper van Louis Deslauriers en collega’s dat in 2019 is gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Deep Learning en Artificial Intelligence: wat levert de opleiding jou op?

In drie maanden tijd maak je een kick-start met Deep Learning en Artificial Intelligence. Je leert hoe neurale netwerken werken onder de motorkap, hoe je neurale netwerken op effectieve wijze kunt bouwen en de ook hoe je geleerde technieken succesvol kunt toepassen in real-world case studies. We gaan aan de slag met standaard neurale netwerken en daarnaast ook meer geavanceerdere neural nets zoals RNN/LSTM/CNN.
Gedurende de opleiding werk je aan casestudies uit de gezondheidszorg, autonomous driving, natural language processing en meer. Je beheerst na afloop van de opleiding niet alleen de theorie achter DL en AI maar ook de toepassing ervan in verschillende sectoren.

Leervormen en begeleiding: blended learning met Tridata

Tridata biedt via blended learning face-to-face begeleiding om jouw Deep Learning en Artificial Intelligence skills te verbeteren. We starten vanuit de Coursera Deep Learning Specialization en we doorlopen dit programma in 12 weken. Er wordt verwacht dat je elke week de video’s en oefeningen via het online platform doorloopt. Voor een maximaal leerrendement komen we één avond per week samen voor nadere toelichting op de meer complexe onderwerpen, bespreken we issues en vragen waar je in de praktijk tegenaan loopt en maken we een verdiepingsslag. De Tridata-begeleiding zorgt ervoor dat je na drie maanden echt aan de slag kunt met Deep Learning en Artificial Intelligence applicaties. Vanwege de opgedane hands-on ervaring heb je na afloop van de opleiding goed inzicht over het inzetten van Deep Learning en Artificial Intelligence.

De zeer praktijkgerichte opleiding Deep Learning en Artificial Intelligence kent twee varianten:
1. Avondprogramma duurt 12 lesavonden verdeeld over 12 weken.
2. Dagprogramma duurt 6 lesdagen verdeeld over 12 weken.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Om deze opleiding Deep Learning en Artificial Intelligence succesvol te volgen wordt er van de deelnemer een bepaald basiskennisniveau verwacht:
– Ervaring met Python, dit programma wordt namelijk gebruikt tijdens de opleiding
– Afgeronde WO-opleiding met een kwantitatieve/statistische of technische achtergrond

Aanbevolen:
– Basiskennis van lineaire algebra
– Basiskennis van Machine Learning

Programma Deep Learning en Artificial Intelligence

De Deep Learning en Artificial Intelligence bestaat uit vijf modules:
1. Neural Networks and Deep Learning
2. Improving Deep Neural Networks: Hyperparameter tuning, Regularization and Optimization
3. Structuring Machine Learning Projects
4. Convolutional Neural Networks
5. Sequence Models

Bekijk de uitgebreide beschrijving van de modules op de site van Coursera

Certificering

Je ontvangt een Deep Learning Specialization Certificate van Coursera en een certificaat van deelname van Tridata.

Kosten en inschrijving

De kosten van de beide varianten (avond -en dagprogramma) van de opleiding Deep Learning en Artificial Intelligence bedragen €3750. De kosten van de opleiding zijn vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief boeken en catering. De kosten voor de toegang tot het Coursera leerplatform zijn niet inbegrepen.

Studieduur en planning (Utrecht)

Opleidingsdata dagprogramma
30 sep, 14 okt, 28 okt, 11 nov, 25 nov, 9 dec 2022.
De opleiding Deep Learning en Artificial Intelligence dagprogramma duurt 6 lesdagen verdeeld over 12 weken. Je krijgt op vrijdag om de week les en een opleidingsdata duurt van 09:15 tot 16.00 uur met uitloop tot 16:30 uur.

Opleidingsdata avondprogramma: september 2022. De exacte data worden nog bekend gemaakt.
De Opleiding Deep Learning en Artificial Intelligence avondprogramma duurt 12 lesdavonden verdeeld over 12 weken. Een opleidingsavond duurt van 17:30 uur tot 20:45 uur.

Tridata opleidingslocatie
Europalaan 400, 5e verdieping
3526 KS Utrecht

Waarom de opleiding volgen bij Tridata?

– Tridata is het enige instituut wat een door de Vereniging voor Statistiek & Operationele Research (VVS-OR) erkende opleiding statistiek aanbiedt.
– Tridata is het eerste instituut in Nederland dat begonnen is met het verzorgen van Data Science opleidingen.
– De docenten van Tridata hebben diverse wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in boeken en tijdschriften.
– De docententen van Tridata zijn experts op het gebied van R, Python, statistical modelling en machine learning, artificial intelligence, deep learning, tekstanalyse, natural language processing (NLP), datavisualisatie en cloud computing.

Docent

Dr. J. (Joris) de Wind promoveerde in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam (Cum Laude). In zijn proefschrift heeft hij verschillende nieuwe econometrische technieken ontwikkeld en toegepast op macroeconomische vraagstukken. Joris heeft in de periode 2008-2017 verschillende economische modellen ontwikkeld voor zowel beleidsanalyses en het maken van (korte-termijn) voorspellingen, eerst bij De Nederlandsche Bank en later bij het Centraal Planbureau. In 2017 heeft Joris de overstap gemaakt naar de data science discipline en is momenteel als data scientist werkzaam bij ING Nederland. Sinds medio 2018 geeft Joris diverse data science cursussen en opleidingen namens Tridata, zowel in R en ook met Python.

Back To Top