skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Cursus rapporteren over onderzoek

Doel

De cursus Rapporteren over onderzoek leert de deelnemers lezersgerichte en gestructureerde teksten schrijven. In de cursus komen verschillende soorten teksten aan bod, zoals onderzoeksrapporten, tijdschriftartikelen, internetteksten en persberichten. Door te werken met eigen teksten van de deelnemers is de cursus direct praktijkgericht. Na afloop schrijft de cursist met meer gemak en meer plezier over onderzoek.

Inhoud

  • De doelgroep
  • Soorten teksten
  • De opbouw van de tekst
  • Het schrijfproces en schrijfstrategieën
  • Schrijfstijl
  • Schrijftips
  • De eigen teksten verbeteren

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die schrijft over onderzoeksuitkomsten, of dat nu in de vorm is van een rapport, tijdschriftartikel, internettekst of persbericht.

Cursusdata

De cursus rapporteren over onderzoek wordt alleen in-company gegeven.

Kosten en inschrijving:

De kosten van de tweedaagse cursus bedragen € 1475. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie / thee en lunch.

In-company trainingDeze training kan in huis (bij uw organisatie) worden gegeven. In overleg past Tridata de cursus aan de wensen van de cursisten aan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Locatie

Den Haag, Laan Copes van Cattenburch 62

Docent:

Drs. I. (Ivo) Gorissen studeerde in 1989 af in de Economie aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf 1989 werkt hij bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in diverse functies, waaronder wetenschappelijk onderzoeker, projectleider, wetenschappelijk redacteur en hoofdredacteur. Hij heeft hier boeken, artikelen, persberichten en andere teksten geschreven en geredigeerd. Hij is aan Tridata verbonden als docent Rapporteren over onderzoek.

In-company training

De cursus kan ook in-company worden gegeven.

Back To Top