skip to Main Content
Instituut voor toegepaste statistiek en data-analyse Geaccrediteerd door de Vereniging voor Statistiek

Cursus rapporteren over onderzoek

Doel

De cursus Rapporteren over onderzoek leert de deelnemers lezersgerichte en gestructureerde teksten schrijven. In de cursus komen verschillende soorten teksten aan bod, zoals onderzoeksrapporten, tijdschriftartikelen, internetteksten en persberichten. Door te werken met eigen teksten van de deelnemers is de cursus direct praktijkgericht. Na afloop schrijft de cursist met meer gemak en meer plezier over onderzoek.

Inhoud

  • De doelgroep
  • Soorten teksten
  • De opbouw van de tekst
  • Het schrijfproces en schrijfstrategieën
  • Schrijfstijl
  • Schrijftips
  • De eigen teksten verbeteren

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die schrijft over onderzoeksuitkomsten, of dat nu in de vorm is van een rapport, tijdschriftartikel, internettekst of persbericht.

Cursusdata

De cursus rapporteren over onderzoek wordt alleen in-company gegeven.

Lestijden

De lestijden zijn van 9:15 tot 16:00, met uitloop tot uiterlijk 16:15.

Studiebelasting

Per week kun je rekenen op 8 uur studielast, op de cursusdag zelf. Daarnaast ben je in je vrije tijd per week nog 2-4 uur bezig met de voorbereiding en verwerking van de cursusdag. Dit is afhankelijk van de intensiviteit van de lesstof en jouw eigen opleidingsachtergrond.

Kosten en inschrijving:

De kosten van de tweedaagse cursus bedragen €1475. De cursusprijs is vrijgesteld van BTW (BTW-tarief 0%) en is inclusief cursusmateriaal, deelnamecertificaat, koffie/thee en lunch.

In-company training

Deze training kan in huis (bij uw organisatie) worden gegeven. In overleg past Tridata de cursus aan de wensen van de cursisten aan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Locatie

Europalaan 400 | 3526KS Utrecht

Docent:

Drs. I. (Ivo) Gorissen studeerde in 1989 af in de Economie aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf 1989 werkt hij bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in diverse functies, waaronder wetenschappelijk onderzoeker, projectleider, wetenschappelijk redacteur en hoofdredacteur. Hij heeft hier boeken, artikelen, persberichten en andere teksten geschreven en geredigeerd. Hij is aan Tridata verbonden als docent Rapporteren over onderzoek.

Back To Top